Siirry pääsisältöön

Yritysasiakas? -20% alennus yli 500 € tilauksista - sales@kylttimax.fi

Kiinnitystapa - Vinyyliteksti

Tämän tarvitset:
· Pesuaine pinnan puhdistukseen (mielellään tehokas rasvaa vastaan)
· Teippiä
· Raaputin (saat sen tilauksen mukana)
· Vatupassi (suuremmille vinyyliteksteille)

Ennen kuin asennat vinyylitekstin, suosittelemme ikkunan tai muun pinnan puhdistusta rasvanpoistoon sopivalla pesuaineella. Esimerkiksi ikkunanpuhdistusaine ja tiskinpesuaine ovat sopivia tähän. Muista myös kuivata pinta huolellisesti. Vinyylitekstit tarttuvat huonommin alhaisissa lämpötiloissa ja siksi pintaa kannattaa lämmittää hetki kuumailmapuhaltimella tai hiustenkuivaajalla, jos lämpötila on alle 15°C. Lämmitä pinta varoen, jottei se vaurioidu.

Pieni vinyyliteksti:

1. Levitä tuote pöydälle tai vastaavalle ja käy koko arkki läpi raaputtimella. Tämä saa vinyylitekstin irtoamaan paremmin suojapaperista, jonka irroitat myöhemmin vinyylitekstiä asentaessa.

2. Asettele vinyyliteksti paikkaan, johon haluat sen asentaa ja tarkista, että se on suorassa. Merkitse vinyylitekstin paikka väliaikaisilla merkinnöillä, jotka voit poistaa myöhemmin. Tee merkinnät esimerkiksi vinyylitekstin jokaiseen kulmaan.

3. Laske vinyyliteksti takaisin pöydälle ja vedä suojapaperi pois. Jos osa designia jää kiinni suojapaperiin, älä jatka vaan käytä ensin raaputinta sen irroittamiseen.

4. Asettele vinyyliteksti seinälle tai muulle pinnalle merkintöjesi mukaisesti ja paina se vasten pintaa. Pidä vinyyliteksti suorassa koko ajan. Vinyylitekstiä ei asennuksen jälkeen voi siirtää, joten huolellinen asennus on tärkeää.

5. Käy koko vinyyliteksti läpi raaputtimella varmistaaksesi, että se kiinnittyy pintaan joka puolelta.

6. Irroita siirtokalvo aloittamalla yhdestä kulmasta ja vedä se sitten pois jyrkässä kulmassa. Jos osa vinyylitekstiä jää kiinni siirtokalvoon, aseta siirtokalvo takaisin vasten seinää ja käy osa läpi raaputtimella, kunnes saat siirtokalvon irti.

Keskikokoinen tai suuri vinyyliteksti:

1. Levitä tuote pöydälle tai vastaavalle ja käy koko arkki läpi raaputtimella. Tämä saa vinyylitekstin irtoamaan paremmin suojapaperista, jonka irroitat myöhemmin vinyylitekstiä asentaessa.

2. Kiinnitä vinyyliteksti teipinpalalla sen yläkulmasta seinälle tai muulle pinnalle, jotta sitä on helppo siirtää. Käytä vatupassia tarkistaaksesi, että vinyyliteksti on suorassa ja kiinnitä toinen teipinpala toiseen yläkulmaan. Käytä sen jälkeen pitkää teipinpalaa, jolla kiinnität koko vinyylitekstin sen keskeltä.

3. Aloita vinyylitekstin asennus yhdestä reunasta ja paina vinyyliteksti vasten seinää tai muuta pintaa samalla kun irroitat suojapaperia aina teippiin asti. Jos designiisi kuuluu paljon pieniä yksityiskohtia, tarkista etteivät ne jää kiinni suojapaperiin. Jos osa jää kiinni, paina suojapaperi takaisin vasten pintaa ja käy kohta läpi raaputtimella. Jos tästä ei ole apua, käytä terävää veistä tai vastaavaa irroittaaksesi pienimmät osat, jotka eivät tahdo irrota. Voit myös kokeilla suojapaperin pois vetämistä erilaisista kulmista.

4. Leikkaa pois suojapaperi, jossa ei enää ole vinyylitekstiä.

5. Aloita vinyylitekstin keskeltä ja käytä raaputinta painaaksesi vinyylitekstin kiinni seinään tai muuhun pintaan. Raaputa kohti kulmia ja reunoja. Pidä vinyyliteksti koko ajan suorassa välttyäksesi rypyiltä.

6. Poista teippi, jonka asetit aiemmin keskelle designia. Toista sama prosessi vinyylitekstin toisella puolella. Poista suojapaperi ja painele vinyyliteksti varovaisesti pintaan. Käytä raaputinta aloittaen keskeltä ja liikkuen reunoja kohti.

7. Käy koko vinyyliteksti läpi raaputtimella, jotta se kiinnittyy kunnolla ja sen alle ei jää ilmakuplia.

8. Poista siirtokalvo varovasti. Jos siirtokalvoon jää vinyyliä, aseta se takaisin vasten seinää ja käy osa läpi raaputtimella, kunnes saat siirtokalvon irti.


Etkö löydä vastausta kysymykseesi?

Puhelin: +46 31-44 81 78

Arkisin 11-17 (suljettu lounasaikaan klo 14.00 - 15.00)
Vastaamme sähköposteihin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Puhelinasiakaspalvelu ruotsiksi ja englanniksi.

Tai käytä tätä lomaketta

Jos sinulla on tilaus- tai laskunumero, ilmoita se ottaessasi meihin yhteyttä. Se helpottaa toimintaamme, kun yritämme auttaa sinua kysymyksessäsi.

Kun otat Kylttimaxiin yhteyttä sähköpostilla, tallennamme viestisi ja yhteystietosi. Tämä on tarpeen asian käsittelemiseksi. Lisätietoja löydät tietosuojakäytännöstämme.

Mitä mieltä asiakkaamme ovat?