Etkö löytänyt etsimääsi?

Kylttiautomaatissamme voit suunnitella juuri sellaiset kyltit kuin haluat. Teksti, värit, muodot ja paljon muuta.

Aloita kyltin suunnittelu

Kieltokyltit -tietoa

Kieltokylteillä voidaan kertoa esimerkiksi, että lain mukaan tietyllä alueella ei saa oleskella tai valokuvata. Kylteillä voidaan myös tiedottaa, ettei vesi ole juomakelpoista tai että koiria ei saa tuoda tiettyihin tiloihin.

Sovellettavien lakien ja sääntöjen osoittamiseksi kieltokylttien on oltava selkeitä ja havainnollisia, jotta kaikkien on helppo ymmärtää niiden sisältö ja noudattaa sitä. Selkeys on olennaisen tärkeää, olipa kyse sitten sisäänpääsyn tai tupakoinnin kieltämisestä.

Minkä sanoman haluat kertoa kieltokyltillä? Onko kyseessä tupakointikielto tai koirien ulkoiluttamisen kieltäminen tietyllä alueella? Sanoman lisäksi on hyvä miettiä ulkonäköä, väriä ja muotoa.

Video kiinnitystapa: ruuvi


Yksilölliset kieltokyltit – Vinkkejä

Monet tekijät vaikuttavat siihen, kuinka selkeä kieltokyltin sanoma on. Kyltin teksti on tietenkin tärkeässä asemassa, mutta tekstin lisäksi myös kyltin väri ja muoto kannattaa harkita tarkkaan. 

Lyhyt ja selkeä teksti

Lyhyt sanoma on yleensä myös selkeä sanoma. Yritä pitää teksti muutaman sanan pituisena, jotta lukijan on helpompi hahmottaa kyltti ja sisäistää sen sanoma. 

Väri

Yksilöllisissä kieltokylteissä voi käyttää mitä tahansa värejä ja muotoja. Tehokkaimpia värivaihtoehtoja ovat punainen/musta valkoisella pohjalla tai punainen/musta keltaisella pohjalla. Nämä yhdistelmät ovat kieltokylteissä ehdottomasti käytetyimpiä.

Muoto

Perinteisessä kieltokyltissä on punainen rengas, jonka poikki kulkee punainen vinoviiva. Renkaan sisällä on kieltoon liittyvä kuva. Koska monet yhdistävät tällaisen kuvion kieltoon, se on usein hyvä valinta. Kyltin näkevä ymmärtää välittömästi, että kyse kiellosta. 

Teksti ja kuva

Yhdistämällä tekstin ja kuvan kieltokyltistä saa erittäin selkeän ja yksiselitteisen.

Mitä mieltä asiakkaamme ovat?