Etkö löytänyt etsimääsi?

Kylttiautomaatissamme voit suunnitella juuri sellaiset kyltit kuin haluat. Teksti, värit, muodot ja paljon muuta.

Aloita kyltin suunnittelu

tiekyltit -tietoa

Asunto-osakeyhtiöön tai yksityiskäyttöön itse suunnitellut tienviitat ovat helppo ja selkeä tapa opastaa tiellä liikkujia.

Tienviitta voi opastaa reitin pysäköintipaikalle, ja ”Yksityisalue”- ja ”Aja hitaasti” -kylteillä voidaan rajoittaa alueella liikkumista. Heijastava kyltti näkyy myös pimeässä.

Usein tiekyltteihin otetaan muotoilun ja värien osalta mallia klassisista liikennekylteistä. Kyltissä voi olla hyvä käyttää eri tekstiä ja kuvia, jotta siitä tulee yksilöllisempi ja tiellä liikkujien on helpompi ymmärtää sen sanoma.

Huomaa, että myymme liikennemerkkejä yksityiskäyttöön. Tilaajana olet vastuussa siitä, että kyltti on sen asennuspaikan sääntöjen mukainen.

Video kiinnitystapa: pylväskiinnike


Tilaa tiekyltti

Varoituskyltti 

Nämä liikennekyltit varoittavat jostakin, jotta tiellä liikkujat lisäisivät tarkkaavaisuuttaan ja hidastaisivat nopeutta. Tällaisia kylttejä ovat muun muassa ”Metsästys käynnissä” -kyltit ja kyltit, jotka varoittavat eläimistä kuten siileistä ja villisioista. Varoituskylteissä on usein punainen reuna ja keltainen pohja, ja ne ovat kolmionmuotoisia.

Määräyskyltti 

Määräyskyltti kertoo vaatimuksen tai kehotuksen. Se voi viitata esimerkiksi suojavaatteiden käyttöön, sallittuun ajotapaan tai pysäköinnin aikarajoitukseen. Tällaisessa tiekyltissä on usein valkoinen reuna ja sininen pohja, ja se on yleensä pyöreä.  

Opastekyltti 

Paikkakunnat, kirpputorit ja myymälät voidaan merkitä selkeillä opastekylteillä. Ammattimaisessa, tietoa välittävässä tiekyltissä on usein valkoinen reuna, sininen pohja ja valkoinen teksti.

Tiekylttejä ostavan on syytä huomata, että Tielaitoksen tienviittoja muistuttavien tiekylttien pystyttäminen julkisille teille on kielletty. Jos on olemassa vaara, että autoilijat erehtyvät tai menettävät keskittymiskykynsä, kyltit voivat olla suorastaan vaarallisia.

Kylttimaxilta voit tilata alumiinisia tiekylttejä, joiden heijastava pohja ja teksti tekevät niistä erittäin hyvin erottuvia.

Mitä mieltä asiakkaamme ovat?