Etkö löytänyt etsimääsi?

Kylttiautomaatissamme voit suunnitella juuri sellaiset kyltit kuin haluat. Teksti, värit, muodot ja paljon muuta.

Aloita kyltin suunnittelu

Varoituskyltit -tietoa

Varoituskyltti varoittaa vaarasta tai muusta tietyn toiminnan aiheuttamasta seurauksesta. On olemassa säädöksiä, joiden mukaan tietyn vaaran mahdollisesti aiheuttava laite on varustettava varoituskyltillä.

Joissakin tilanteissa varoituskyltit ovat tarpeen, vaikka laki ei edellyttäisikään vaarasta kertovaa kylttiä. Olipa tarpeesi mikä tahansa, voit luoda yksilöllisiä varoituskylttejä valitsemalla niihin haluamasi tekstin ja ulkonäön. Näin vähennät tapaturman riskiä. Jotta kyltti toimisi mahdollisimman tehokkaasti, teksti, muoto ja väri kannattaa harkita tarkoin.

Video kiinnitystapa: pylväskiinnike


Suunnittele yksilöllinen varoituskyltti

Aiotko suunnitella yksilöllisen varoituskyltin? Huomioi seuraavat asiat:

Muoto

Varoitukseen useimmin yhdistettävä muoto on kolmio. Tämä ei tarkoita, että kaikkien varoituskylttien tulisi olla kolmionmuotoisia, mutta useimmissa kolmio on jollakin tavalla mukana. Esimerkiksi neliönmuotoisessa kyltissä voi olla kuvattuna kolmio, jonka sisällä on havainnollistava kuvio. Kolmion alla voi tällöin lukea, mistä kyltti varoittaa.

Väri

Varoituskylteissä on yleensä aina keltainen pohja ja musta teksti/kuva. Koska useimmat yhdistävät tämän väriyhdistelmän, se lisää ihmisten tarkkaavaisuutta. Varoituskyltti reunustetaan joskus punaisella värillä, mikä on tavallista esimerkiksi varoitusviestin sisältävissä liikennekylteissä. 

Kuva

Vaarasta ei voi koskaan varoittaa liian selkeästi. Siksi suositellaankin, että varoituskylteissä tekstiä täydennetään havainnollisella kuvalla. Se korostaa, mitä varoitus koskee, ja helpottaa kieltä osaamattomien ymmärtämistä. Tavallisimpia varoituskylteissä esiintyviä symboleja ovat pääkallo (myrkyllistä), liekit (tulenarkaa) sekä kuollut kala ja kuollut puu (ympäristölle haitallinen jäte).

Mistä haluat varoittaa? – Suunnittele yksilöllisiä ja ainutlaatuisia varoituskylttejä.

Mitä mieltä asiakkaamme ovat?