Etkö löytänyt etsimääsi?

Kylttiautomaatissamme voit suunnitella juuri sellaiset kyltit kuin haluat. Teksti, värit, muodot ja paljon muuta.

Aloita kyltin suunnittelu

Hätäuloskäyntikyltit -tietoa

Hätäuloskäyntikyltti voi pelastaa ihmishenkiä tulipalon tai muun vaaratilanteen sattuessa. Siksi on tärkeää, että uloskäynnit on merkitty selkeästi. Hätäuloskäyntikyltit ovat palokylttien lisäksi kaikkein tärkeimpiä kylttejä sekä julkisissa että yksityisissä tiloissa. 

HUOMAUTUS! Kylttimme eivät ole valaistuja. Käytä niitä valaistujen kylttien lisänä tai paikoissa, joissa kylttien ei tarvitse näkyä pimeässä.

Lähimmän pakoreitin nopea löytyminen voi olla eloonjäännin kannalta ratkaisevaa. Vaikka tiloista on normaalitilanteessa helppo löytää ulos, monet eivät pysty toimimaan järkevästi stressin ja paniikin iskiessä päälle. Siksi hätäuloskäyntikylttien sijainti ja muotoilu on tärkeä harkita tarkkaan.

Video kiinnitystapa: ruuvi


Hätäuloskäyntikyltit – Huomioi seuraavat seikat:

Koko reitti

Pelastustiekyltin tarkoitus on opastaa reitti turvaan. Siksi on tärkeää, että pelastustiekylttejä on koko matkan rakennuksesta ulos asti. Kylttien mukaan kulkevan on koko ajan nähtävä seuraava kyltti, jotta hän pystyy seuraamaan reittiä turvaan. Kylttejä kannattaa olla mieluummin liikaa kuin liian vähän. 

Pyörätuoli

Jos pyörätuolia käyttäville henkilöille on olemassa oma sisään-/uloskäynti, hätäuloskäyntikyltit on varustettava pyörätuolin kuvalla.

Kuva on parempi kuin teksti

Hätäuloskäyntikyltissä ei ole pakko lukea ”Hätäuloskäynti”. Perinteinen vihreä kyltti valkoisine hahmoineen voi olla jopa selkeämpi tapa osoittaa, missä uloskäynti sijaitsee. Myös vierasmaalaisen on helpompi ymmärtää tällaisen kyltin merkitys. 

Nuolet

Pelastusreittien merkinnässä ei voi olla liian selkeä. Kaikkiin hätäuloskäyntikyltteihin kannattaa lisätä nuoli, joka kertoo, missä suunnassa uloskäynti sijaitsee. Alaspäin osoittava nuoli tarkoittaa, että uloskäynti on suoraan kyltin alapuolella, ja ylöspäin osoittava nuoli kertoo, että uloskäynti on edessäpäin. Viistosti alaspäin osoittava nuoli viittaa siihen, että läheisyydessä on pelastusreittiä seuraavat portaat. Portaat voidaan merkitä myös yksinkertaisella porrassymbolilla sekä nuolella, joka osoittaa, missä suunnassa portaat ovat. Hätäuloskäyntikylttien tehtävänä ei siis ole pelkästään merkitä vaan myös opastaa. 

Mitä mieltä asiakkaamme ovat?