Etkö löytänyt etsimääsi?

Kylttiautomaatissamme voit suunnitella juuri sellaiset kyltit kuin haluat. Teksti, värit, muodot ja paljon muuta.

Aloita kyltin suunnittelu

Katukyltit -tietoa

Kuntien velvollisuus on merkitä viralliset kadut kadunnimikylteillä. Velvollisuus koskee niin isoja maanteitä kuin asutuskeskuksienkin katukylttejä.

Asunto-osakeyhtiö, yritys tai yksityishenkilö voi tarvittaessa käyttää omia katukylttejä, jotta vierailijat löytävät helpommin perille. Myös monet yksityisteiden haltijat tilaavat kadunnimikylttejä tilanteissa, joissa kunta ei vastaa teiden merkitsemisestä. Kadunnimikyltissä lukee tietenkin sen kadun nimi, johon kyltti viittaa. Omia kylttejä suunnittelevan kannattaa lisäksi pohtia, olisiko katukyltissä hyvä olla myös muita tietoja kadunnimen lisäksi.

Katukyltit – Mitä tietoja se sisältää?

Kadun nimi 

Kadun nimellä varustettu katukyltti on ehdottomasti tavallisin. Joissakin tilanteissa myös erityinen paikka voidaan merkitä katukyltillä. Katukylttien ryhmään sisältyy sekä kadunnimikylttejä että kaduille pystytettäviä kylttejä. 

Talon numero 

Kadunnimikyltin tarkoituksena on auttaa kävijää löytämään oikeaan paikkaan. Siksi kyltissä mainitaan usein myös talon numero. Esimerkiksi tekstillä ”Keskuskatu 10–14” varustettu teksti helpottaa oikean talon löytämistä. 

Kaupunginosan nimi 

Joskus kylttiin lisätään myös kaupunginosan nimi. Tätä tietoa autoilijat harvoin kaipaavat, mutta kaupunginosa kertoo monessa tapauksessa myös sen, minkä niminen asunto-osakeyhtiö on kyseessä. Asunto-osakeyhtiön nimi viittaa usein siihen kaupunginosaan, jossa taloyhtiö sijaitsee.

Video kiinnitystapa: ruuvi

Mitä mieltä asiakkaamme ovat?