Etkö löytänyt etsimääsi?

Kylttiautomaatissamme voit suunnitella juuri sellaiset kyltit kuin haluat. Teksti, värit, muodot ja paljon muuta.

Aloita kyltin suunnittelu

Porttikyltit -tietoa

Porttikyltit voivat opastaa, varoittaa ja toivottaa vieraat tervetulleiksi tai kieltää portista kulkemisen. Kyltin sisällöstä riippumatta olennaisinta on, että se välittää halutun viestin selkeästi portista kulkeville.

Yksityishenkilöt käyttävät usein ”Tervetuloa”- ja ”Sulje portti” -tyyppisiä kylttejä, kun taas yritysten porttikylteissä on yleensä enemmän tietoa, varoitus tai kielto. Suunnittele portillesi yksilöllinen kyltti omien tarpeidesi pohjalta.

Porttikylttien osalta koko, väritys ja muoto ovat vapaat. Erilaisia versioita on monia, ja niille on yhteistä, että ne sijaitsevat pihaan johtavan portin yhteydessä ja välittävät viestin kävijöille. Seuraavassa joitakin tavallisimpia porttikylttejä:

Esimerkkejä porttikylteistä

Sulje portti, kiitos

Klassinen kyltti, jota käytetään esimerkiksi paikoissa, joissa eläimiä liikkuu vapaasti pihamaalla. Tällaiset kyltit ovat yleisiä myös esikouluissa, kouluissa ja leikkipuistoissa. 

Tervetuloa

Monet kiinnittävät tervetulokyltin portille samaan tapaa kuin jotkut käyttävät ulko-ovessa tervetulokylttiä. Kyltissä voi olla pelkästään sana ”Tervetuloa” tai sen lisäksi myös asukkaiden sukunimi ja osoite.

Pääsy kielletty

Kun portti toimii rajana alueelle, jolle pääsy on kielletty, portti on yleensä myös lukossa. Tässä tapauksessa kyltissä on hyvä ilmoittaa, että pääsy alueelle on kielletty, ja tarvittaessa voidaan myös varoittaa, jos oleskelu alueella on vaarallista. 

Varo koiraa

Vieraiden kannalta on kohteliasta ilmoittaa, että pihassa tai sisällä talossa saattaa juosta vastaan vapaana oleva koira. Tällaista tietoa arvostavat erityisesti henkilöt, jotka pelkäävät koiria.

Mitä mieltä asiakkaamme ovat?