Etkö löytänyt etsimääsi?

Kylttiautomaatissamme voit suunnitella juuri sellaiset kyltit kuin haluat. Teksti, värit, muodot ja paljon muuta.

Aloita kyltin suunnittelu

Varo lapsia -kyltit -tietoa

”Aja hitaasti”- ja ”Varo lapsia” -tyyppiset kyltit viestittävät autoilijoille, että heidän on ajettava hitaasti ja varovasti asuinalueella. Tällaisia kylttejä tarvitaan erityisesti paikoissa, joissa monilla on tapana ajaa lujaa tai näkyvyys on huono. Usein naapurusto hankkii tällaiset kyltit yhdessä varmistaakseen lapsilleen turvallisemman ympäristön.

”Varo lapsia” -kyltin tarkoituksena on kertoa tiellä liikkujille, että heidän on hidastettava nopeutta ja ajettava erityisen tarkkaavaisesti, koska alueella on lapsia. Nopeutta on usein hidastettava rajoitetusta siksi, että tielle voi yhtäkkiä ilmestyä leikkiviä lapsia.

Video kiinnitystapa: ruuvi


Aja hitaasti, varo lapsia – Huomioitavia seikkoja

Huomio lapsiin

”Aja hitaasti” -kyltti kehottaa hidastamaan vauhtia. Mutta miksi? Syy on järkevää tuoda esiin valitsemalla kylttiin teksti ”Aja hitaasti – varo lapsia”. Autoilija hidastaa todennäköisimmin vauhtia, kun hän ymmärtää, että nopeusrajoituksen tarkoituksena on taata lasten turvallisuus. 

Yksilölliset kyltit

Perinteinen ”Aja hitaasti” -kyltti on punainen/keltainen kolmio, jonka sisällä on kaksi mustaa lapsihahmoa. Kolmion alapuolella lukee ”Aja hitaasti – varo lapsia”. Tällainen kyltti sekoitetaan usein liikennekylttiin, mistä on hyötyä ja haittaa. Haittapuoli on, että monet yhdistävät kyltin kouluihin ja esikouluihin eivätkä viitsi hiljentää nopeutta kouluaikojen ulkopuolella tai loma-aikaan. Jos kyltti pystytetään asuinalueelle, ”Varo lapsia” -kyltistä kannattaa tehdä hieman persoonallisempi. Tavallisuudesta poikkeava kuvio, teksti, väri ja muoto voivat kiinnittää autoilijan huomion kylttiin ja erottaa sen tavanomaisista tiekylteistä. 

Mitä mieltä asiakkaamme ovat?