100 % ilmastokompensoitu - koko toiminta

Tiedämme, että me yrityksenä vaikutamme ilmastoon, joten meille on luonnollista kantaa vastuu päästöistämme. Jotta maailma voisi saavuttaa vuoden 2030 globaalit ilmastotavoitteet eli rajoittaa globaalin lämpenemisen alle kahteen asteeseen, meidän on vähennettävä kasvihuonekaasupäästöjä ilmakehään ja sidottava jo päästettyä hiilidioksidia.

Tricorona Climate Partner on laskenut yrityksemme tarkat hiilidioksidipäästöt. Se on riippumaton asiantuntija, joka varmistaa, että noudatamme kansainvälistä Greenhouse Gas Protocol -laskenta- ja raportointistandardia (GHG-protokolla).

Toimimme näin:

1. Mittaamme kaiken

Pyydämme asiantuntijoita mittaamaan kuinka paljon hiilidioksidia päästämme ilmakehään ja mittaamme oikeasti kaiken: materiaalien valmistuksesta ja kuljetuksesta meille tuotteiden valmistukseen ja kuljetukseen asiakkaillemme. Mittaamme jopa sen, miten työntekijämme kulkevat töihin!

2. Vähennämme päästöjä niin paljon kuin mahdollista

Pelkkä mittaaminen ei enää riitä! Pyrimme aktiivisesti pienentämään päästöjämme. Laadimme siksi vuotuisen toimenpidesuunnitelman ja sitoutamme koko yrityksen saavuttaaksemme asetetut tavoitteet. Esimerkkejä ponnisteluistamme hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi on 200 aurinkopaneelin asentaminen katolle ja uusien ilmastoystävällisten kylttimateriaalien etsiminen.

3. Kompensoimme kaikki päästömme, 100-prosenttisesti!

Ilmastokompensointi tarkoittaa investointia hankkeeseen, joka pienentää hiilidioksidipäästöjä oman liiketoiminnan ulkopuolella. Edellisellä tilikaudella kokonaispäästömme olivat 862 tonnia hiilidioksidia. Virhemarginaalin saamiseksi olemme päättäneet kompensoida 10 % ylimääräistä. Tämä tarkoittaa, että sidomme 948 tonnia hiilidioksidia sertifioidun ilmastokompensaatiohankkeen kautta.

Me kompensoimme istuttamalla puita

Olemme päättäneet investoida “Kikonda carbon tree plantation project” puunistutusohjelmaan, jossa istutetaan puita, jotka sitovat ja varastoivat hiilidioksidia ilmakehästä. Hankkeella on Gold Standard -sertifikaatti. Kyseessä on ainoa sertifiointistandardi, jonka hyväksyy ja johon luottaa yli 80 kansainvälistä ympäristöorganisaatiota.

Lue koko ilmastotilinpäätöksemme täällä.

Mitä mieltä asiakkaamme ovat?