Etkö löytänyt etsimääsi?

Kylttiautomaatissamme voit suunnitella juuri sellaiset kyltit kuin haluat. Teksti, värit, muodot ja paljon muuta.

Aloita kyltin suunnittelu

Koulukyltit -tietoa

Kaikissa kouluissa on ulkoseinässä kookas kyltti, joka kertoo koulun nimen. Nimikyltti on usein koulun suurimpia kylttejä, mutta harvoin ainoa.

Heti sisään koulurakennukseen astuttaessa vastaan tulee kylttejä, jotka kertovat luokkahuoneiden ja muiden tilojen, kuten kirjaston ja opettajanhuoneen, numeron. Usein kouluissa on myös suuntakylttejä, jotka auttavat vierailijoita löytämään oikeaan paikkaan rakennuksessa.

Itse luokkahuoneissakin on yleensä monenlaisia kuvaavia ja tiedottavia kylttejä. Varsinkin biologian ja kemian luokkahuoneissa täytetyt eläimet ja erilaiset kemikaalit on tapana merkitä selkeillä kylteillä.

Kouluissa ja niiden läheisyydessä käytetään monenlaisia kylttejä. Lopulta vain mielikuvitus asettaa rajat sille, miten kylttejä voi käyttää. Seuraavassa joitakin tavallisimpia esimerkkejä:

Esimerkkejä koulukylteistä

Sopiva nopeus

Koulun läheisyydessä on usein varoituskyltti, joka kehottaa tiellä liikkujia ajamaan tavallista hitaammin. Kolmionmuotoisessa, punareunaisessa kyltissä on kuvattuna kaksi lasta (musta varjokuva) keltaisella pohjalla. Kyltin alla on usein vielä lisäteksti ”Koulu”, joka kertoo tiellä liikkujille syyn nopeuden alentamiseen. 

Oikea luokkahuone

Varsinkin alakouluissa luokan nimi (esim. 3A) on merkitty isoilla merkeillä selkeästi luokan oveen. Yläkouluissa ja lukioissa luokkahuoneiden ovikyltit ovat usein pienempiä, ja niissä on tavallisesti vain huoneen numero. 

Oikeat tavarat

Varsinkin kemian oppitunnilla on hyvin tärkeää, että kaikki tavarat ovat täsmälleen oikeilla paikoilla. Hapot, astiat ja muut tavarat on yleensä merkitty pienillä kylteillä. Näin luokassa pysyy järjestys, ja lisäksi kyltit parantavat syövyttävien ja vaarallisten happojen käsittelyn turvallisuutta.  

Koulukyltit auttavat löytämään oikean asian helposti.

Mitä mieltä asiakkaamme ovat?