Siirry pääsisältöön

Yritysasiakas? -20% alennus yli 500 € tilauksista - sales@kylttimax.fi

Invakyltit

Alumiinikyltit, 300x300 mm, Alumiini, Ruuvi

€87.49

Hinta sis. ALV:n

Asiakastyytyväisyystakuu
Nopea toimitus

Tuotetiedot

Tyyppi:

Alumiinikyltit

Leveys:

300 mm

Korkeus:

300 mm

Paksuus:

1,5 mm

Materiaali:

Alumiini

Kiinnitystapa:

Ruuvi

Tuotekuvaus

Nykykielessä vammaisiin viitataan yleensä sanalla invalidi tai inva-alkuisilla ilmauksilla. Tämän vuoksi vammaiskylteistä käytetään usein lyhempää muotoa invakyltit. Toisinaan vammaisuudesta voidaan käyttää myös nimitystä toimintarajoitteisuus. Nimityksestä riippumatta invakyltit viittaavat siis toimintarajoitteisiin, erityisesti pyörätuolia käyttäviin henkilöihin.

Invakyltin tavallisin tehtävä on kertoa, että jokin paikka on mukautettu pyörätuolia käyttäville. Kyseessä voi olla esimerkiksi WC tai pysäköintipaikka.

Invakylttejä eri tarkoituksiin

WC 

Julkisissa tiloissa on aina oltava WC, joka käy pyörätuolia käyttäville henkilöille. Tällaisissa vessoissa on esimerkiksi leveämpi ovi, tuet WC-istuimen ympärillä ja hälytyspainikkeet. WC:t merkitään selkeästi kyltillä, joka esittää pyörätulissa istuvaa henkilöä. Jos WC:ssä on suihku, myös siitä kerrotaan yleensä kyltissä. 

Pysäköinti 

Kyltti, jossa on sinisellä pohjalla valkoinen varjokuva pyörätuolissa istuvasta henkilöstä, osoittaa selkeästi toimintarajoitteisille henkilöille varatut pysäköintipaikat. Puhekielessä puhutaan invapysäköinnistä. 

Luiskan merkintä

Jos sisäänkäynnin yhteydessä on portaat, invakyltillä voidaan osoittaa, mistä sisään pääsee luiskaa pitkin. Kyltissä voi myös olla tietoja siitä, miten henkilökunnan voi kutsua asentamaan luiskan portaiden päälle.

Luiskakyltillä voidaan myös merkitä laiturit, jotka on rakennettu siten, että niiltä myös pyörätuolia käyttävät pääsevät helposti uimaan. Tällaisia loivasti alas veteen johtavia luiskia on esimerkiksi lomakohteissa.

Invakylttien ryhmään kuuluvat myös portaattomien hätäuloskäyntien merkintään käytetyt kyltit. 

Video kiinnitystapa: ruuvi

Mitä mieltä asiakkaamme ovat?